Magyar Társasjátékos Egyesület

Magyar Társasjátékos Egyesület

különféle megjelenési lehetőségek, amelyeket az internet kínál a társasjáték fejlesztőknek...

Töltsd le a Játékfejlesztői útikalauz weboldalak készítésével foglalkozó mellékletét!

ez a jegyzet támpontokat ad neked, milyen eszközökkel és hogyan alakítsd ki a weboldalad.

verziószám: v.1.00 (ut.frissítés: 2012.06.29.)
szerző: Bálint Gábor

Ingyenes blog vagy ingyenes weboldal?

Ha az a kérdés, hogy inkább egy ingyenes blogot vagy website buildderrel készített ingyenes weboldalt indíts a saját társasjátékod számára, mi egyértelműen a második lehetőség mellett A blogok a feltöltött tartalmat általában hírfolyam formájában mutatják, míg egy értékesítést támogató weboldalánál a jól strukturáltságnak az egyik legfontosabb szempont. Kell, hogy legyen felső menü, és fontos, hogy a felhasználók a nyitó oldalon a legfontosabb adatokkal szembesüljenek. Az értékesítés erősítése szempontjából a friss híreket tartalmazó hírfolyamod pl. csak a visszatérő látogatóid számára lehetnek fontosak, az új látogatók számára valószínűleg nem.

Miért érdemes a játékomnak saját domain nevet bérelni?

Mert a weboldalad címe ezáltal könnyebben megjegyezhető, és nem mellékesen innentől kezdve a keresőmotorok (Google, Bing) számára is nagyobb relevanciával bír. Ha csak egy vagy a blog.hu-s blogok közül, aminek a témája ugyanaz, mint a játékodnak, jóval kisebb eséllyel talál rólad információkat valaki, aki a játékod nevére keres, mint ha már a weboldalad domain nevében is benne lenne ez a név.

Miért fontos, hogy jól áttekinthető legyen a weboldalad?

Mert az interneten a felhasználók általában scannelve olvasnak, vagyis, csak azt olvassák el, ami érdekli őket. Ami egy cikkben kevésbé érdekes, azt az olvasók általában átugorják. Épp ezért a weboldalad kialakításakor törekedned kell arra, hogy a weboldalad könnyen áttekinthető legyen. Ne zsúfold egy oldalba bele az összes játékoddal kapcsolatos információt! A mondandódat tagold cikkekre, és minden cikkre hivatkozzon külön link vagy menüpont.

Kérlek, add meg néhány adatodat a weboldalakkal foglalozó segédletünk letöltéséhez

A segédletet az itt megadott email címre fogjuk kipostázni.
* kitöltése kötelező

Érdekelnek játékfejlesztési tippek is? Ha igen, olvasd el a Játékfejlesztői útikalauz című jegyzetünket, melyben lépésenként végigvesszük a játékfejlesztés egyes szakaszait.
A Magyar Társasjátékos Egyesület célja a hazai társasjátékos kultúra támogatása és kiszélesítése. Társasjáték Fejlesztők Napja című programunkkal, valamint a Weboldalak készítése társasjátékok számára hasonló dokumentumainkkal az amatőr társasjáték fejlesztők munkáját igyekszünk támogatni.

© 2021 Magyar Társasjátékos Egyesület